2011. szeptember 19., hétfő

Bangha Imre :Jöttem a Gangesz partjairól - Jelenlegi ára: 3 525 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Jöttem a Gangesz partjairól : bengáli kultúra és magyar irodalom(India könyvtár 2. )A könyv listaára: 4300 Ft. Leírás:
Bengál - erről a szóról a legtöbb magyar olvasónak először a bengáli tigris jut eszébe, talán még Germanus Gyula Bengáli tűz című könyve (200904218), no és Tagore. Bizonyos, hogy a bengáliak sem tudnak többet kis hazánkról, nekik vélhetően talán Kőrösi Csoma Sándor rémlik fel Puskás Ferenc mellett. Ám hogy a két kultúra kapcsolatai jóval mélyebbek, sőt, meglepően gazdag a bengáli-magyar kulturális találkozások története, arról nyújt érzékletes, összetett képet az Oxfordban tanító magyar indológus tartalmas munkája. A bengáli szavak átírásáról tájékoztató technikai bevezető, valamint a nyugati, illetve a magyar és a bengáli kultúra találkozásának elméleti áttekintése után a szerző időrendben haladva, a 19. század végétől egészen máig követi nyomon az Indiáról és a bengáli kultúráról, elsősorban az irodalomról kialakult hazai kép változásait, kitekintve a magyar kultúra bengáli jelenlétére is. Külön fejezet foglalkozik a Bengálba utazó magyarokkal, míg a kötet további, mintegy a mű felét kitevő fejezetei - a szerző szavaival - Rabíndranáth Tagore mindenek fölé tornyosuló alakjával foglalkoznak: magyar irodalmi jelenlétével, verseinek magyar fordításaival, ezek ideológiai hátterével, valamint a költőfejedelem magyarországi látogatásával, itteni fogadtatásával, betegségével, gyógyulásával, látogatásának okaival és visszhangjával. A függelékben Tagore magyar kortársainak írásai kaptak helyet. Végül tematikus bibliográfia, a műhöz felhasznált irodalom jegyzéke, névmutató és a Tagore magyarországi látogatását megörökítő fekete-fehér képmelléklet zárja a könyvet, mely az indiai kultúra iránt érdeklődőknek széles körben ajánlható. ISBN: 978-963-236-422-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 525 Ft

Az aukció vége: 2011-09-21 00:45
. Bangha Imre :Jöttem a Gangesz partjairól - Jelenlegi ára: 3 525 Ft